Daudziem no mums ļoti patīk mikroviļņu krāsnis, jo tās ir ļoti vienkāršas, ērtas un parocīgas, ja nepieciešams ātri uzsildīt vai pagatavot kādu ēdienu.
Mikroviļņu krāsns ASV ir pazīstama jau vairāk nekā 30 gadus. Taču mēs šodien nolēmām noskaidrot atbildi uz jautājumu, vai mikroviļņu krāsns ir veselīga ēdiena pagatavošanai. Diemžēl atbilde uz šo jautājumu ir “nē!”
Mikroviļņu krāsnis izdala jonizējošu starojumu. Šāds starojums izmaina atomu elektromagnētisko dabu vai jonizē tos. Tādā veidā tiek izmainītas šo atomu spējas reaģēt ar citiem atomiem un molekulām. Rentgena, gammas stari un kodolmedicīna ir vietas, kur tiek izmantoti jonizējošie starojumi. Mikroviļņu krāsnī uzsildītais ēdiens ir pilns ar augstas frekvences siltuma viļņiem, tādējādi radot draudus jūsu veselībai.
Lasi vēl: Vai tava mikroviļņu krāsns rada radiācijas nolūdes? Ir vienkāršs veids, kā noskaidrot
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, cik nopietni ir mikroviļņu krāsns radītie draudi veselībai!
Tevi noteikti interesēs
- Jāmāk nepieļaut attiecībās šādas situācijas, bet tādas kā Liene ir pilna pasaule – vīrieši gan vainigi ir visi, tikai ne patsby Anete Vītola
- Toms Bricis publisko pirmo ilgtermiņa prognozi marta mēnesim – siltums uzņems apgriezienusby Sandra Ločmele
- Aizmirsts deserts – leģendārās kūciņas “Eži”, kas tiek gatavotas no vārītiem olu dzeltenumiemby Anete Vītola